התיעוד והשימוש בלבונה ידוע עוד משחר ההיסטוריה בשימוש בבית המקדש, בכנסיות ובבתי תפילה כחומר לקטורת. המצרים השתמשו בלבונה להכנת משחות להצערת העור ובמסכות פנים. הלבונה הייתה אחד מאוצרות הטבע היקרים ביותר בעולם העתיק.
השמן ידוע כמטהר פיזית ורגשית: משתמשים בקטורת של לבונה לטיהור מאנרגיות שליליות והבאת מזל טוב לעסק ולבית.
להפקת השמן האתרי מבצעים חיתוך בעץ הלבונה, מה שגורם לפליטה של שרף שמתקשה עם הזמן. משרף זה מפיקים בקיטור את השמן האתרי.
הארומה של השמן האתרי היא לטעמי נפלאה, תבלינית שמכילה בתוכה את ריח הפלפל השחור.
במחקרים שונים פורסם כי בטיפולים מסורתיים השימוש בשמן אתרי לבונה פועל על דלקות פרקים ומחלות דלקת שונות כמו דלקות בדרכי השתן.
שמן אתרי לבונה, מהיותו נוגד דלקת פועל על כיבים במעיים, על מעי רגיש, ברונכיטיס וסינוסים. נמצא כי מרכיבים בשמן אתרי לבונה פועלים על גידולים בכך שהם מעכבים צמיחה של תאי הגידול.
נחשב לשמן מדיטטיבי, משמע משתמשים בו למדיטציה וכשרוצים להיות מרוכזים. הוא מחזק את אינטואיציה ויש האומרים אף עוזר לדלות מידע מן התת מודע.
זהו שמן אנטי בקטריאלי (עוזר למנוע גדילה של חיידקים), מתאים לטיפול במצבי עצבות , מרגיע ממתח וסטרס.
הוא מכייח, כלומר מסייע בהוצאת ליחה במקרי שיעול. השמן מתאים למצבי דלקת הסימפונות, בלועזית ברונכיטיס, בדלקת גרון. הוא נחשב טוניק, כלומר משקם ומחיה את מערכות הגוף. למשל במקרה של התקררות או עייפות מנטלית.
יש האומרים שהשמן טוב אף לטיפול בבעיות עיכול.
הוא גם מסייע בהגלדה חידוש וריפוי העור כגון במקרים של זיהומי עור, צלקות פצעים וחתכים. מסיבה זו משתמשים בשמן זה היום לשימור מראה העור במוצרי קוסמטיקה טבעית: הוא עוזר להחליק סימני מתיחה, למצק את העור ולטפל באקנה.
ובנימה אישית, אני חייבת להודות שאני מאוד נהנית לכתוב ולקרוא על שמנים אתריים. עצם הקריאה עליהם נותנת תחושה מרגיעה ומרפאת.
אם אתם רוצים ללמוד איך שמנים אתריים שינו לי את החיים (ויכולים לשנות גם לכם) חייגו 050-8815312 או שילחו הודעה בוואטסאפ ואני אתאים לכם את הקורס או הסדנה שמתאימים לכם ולרמת הידע שלכם.
רוצים תכשיר מוכן? מוזמנים לעמוד מוצרים טיפוליים או לעמוד מוצרי טיפוח טבעיים.
כשתנסו תבינו.
Comments